fbpx

Kişisel Websitesine Sahip Olmanın Size Kazandıracağı 4 Şey

blank

Dijitalleşen bu dünyada web siteleri de firmaların ve bireylerin aslında birer kartviziti. Bir web sitesine sahip olmak size tahmin etmeyeceğiniz 4 farklı şey kazandırabilir. Bunların ne olduğuna göz atalım.

Dünyada her şey dijitalleşmeye, kullandığımız tüm araçlar “akıllı” olmaya başladı. İnternet ilk geldiğinde “İnternetten yemek sipariş edeceksin, kapıda ödeyip yiyeceksin” cümlesi kurulduğu zaman kulağa çok uzak geliyordu; fakat artık bırakın yemek siparişi vermeyi, bütün ihtiyaçlarımızı bu dijital dünya üzerinden karşılıyoruz neredeyse. Kıyafet, gıda, ulaşım, bankacılık, emlak vb. hizmetlerin neredeyse hepsini dijital dünyada da bulabiliyorsunuz. Her şey dijitalleşirken, kendimize de online ortamda yer bulmamız gerekti, böylece kişisel web siteleri önem kazandı. Peki bir kişisel web sitesi bize neler kazandırır?

Özgüven Kazanın

Evet. Özgüven. Nedenini soracak olursanız, bir web sitesi size basit bir artı olarak gelebilir. Şöyle örnek vereyim. Kendinize ait bir arsanız veya tarlanız var ve size buraya istediğinizi yapabileceğinizi, istediğinizi eke bileceğinizi , kısacası ne isterseniz onu gerçekleştirebileceğinizi söylüyorlar.Web siteniz de aslında sizin kendinize ait bir alanınız. Yani burada istediğinizi yazabilir, istediğiniz şarkıyı koyabilir, istediğiniz fotoğraflarla kendi galerinizi oluşturabilirsiniz. Tamamen özgürsünüz! Unutmayın, özgür oluğunuz kadar özgüveniniz vardır!

Kurumsal Kimliğiniz Olsun

www.adınızsoyadınız.com!

En basit olarak, insanlara bir web siteye sahip olduğunuzu söylediğinizde size bakışlarındaki farklılıkları görebileceksiniz. Çünkü o site artık sizin bir kimliğiniz, kartvizitiniz. Attığınız maillerde iletisim@adınızsoyadınız.com olan e-posta adresinizi gören kişiler sizin için her zaman farklı düşünecek. Üniversiteden mezun olduktan sonra bir firmaya bir iş başvurusu yaptığınız zaman web sitenizin olması ve bunun CV’niz de yazması da sizi diğer adaylardan farklı kılacaktır!

Sesinizi Daha Fazla İnsana Duyurun

Her zaman ısrarla söylediğim bir şey var. “ Sokaktaki insanlardan daha çok dijital dünya’da insan var”. Bu söz bana göre çok doğru. Çünkü insanlar vakitlerinin çoğunu sosyal medya, haber siteleri, bloglar, arama motorları gibi dijital platformlarda geçiriyor. Bir web sitesine sahip olarak orada yazdığınız yazıların başka insanlar tarafından da okunmasını sağlayabilirsiniz!

Araştırma Yeteneği Kazanın

Neden araştırma dediğimi merak edenler için; kendi kişisel web sitenizde gündemde olan bir olay veya haber hakkında bir yazı yazmak istediğinizde onu araştırmanız ve o konu hakkında birçok yazı okumanız gerekecek. Okumak ve araştırmak yazdığınız blogların kalitesini oldukça arttıracaktır. Çünkü burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Aktaracağınız bilginin doğruluğu ve kaynağının iyi olması gerekiyor. Ondan dolayı mutlaka bir şeyler yazmadan önce araştırma yapmalı, doğru kaynaklar bulmalısınız. Zamanla bu yeteneğinizin geliştiğini göreceksiniz.

“Kişisel blog sitesi nasıl kurulur?” sorusunu bir sonraki blog yazımda cevaplayacağım. Takipte kalmanız dileğiyle.

Barış ve sevgi ile.

Share Article

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TOP
blank
Sayfa yükleniyor...