fbpx

İş Yerinde Çalışanları Motive Etmenin 5 Yolu

  • Home
  • Kurumsal
  • İş Yerinde Çalışanları Motive Etmenin 5 Yolu
blank

     Birçok araştırmaya göre, iş hayatında mutsuz olan her çalışan, çalıştığı şirkete de aynı oranda olumsuz etkide bulunuyor.

       Bir yöneticiyseniz, isteyeceğiniz en son şeylerden birisi çalışanlarınızın motivasyonunun düşük olmasıdır çünkü bu motivasyondaki düşüş şirketinize de olumsuz geri dönüşlerde bulunacaktır. Bunun olumsuz etkilerini minimize etmenin birden fazla yolu var ancak öncelikle büyük şirketlerin CEO’larının iş hayatını konu alan kitapların yazarların deneyimlerinden yola çıkarak bazı yollardan bahsedelim.

1. En büyük etken çalışanlarınızla iletişiminizi sıkı tutmaktır. Onların başarılarından ve yaptıkları işlerden övgüyle bahsetmek çalışanlarınızın motivasyonuna pozitif etkide bulunacak bir etkendir. Onlarla iletişim kurmanız onları size yakın hissettirecek ve şirket içi bağları kuvvetlendirerek bir sinerji oluşmasını sağlayacaktır.

blank

2. Bir başka yol ise çalışanlarınızın kişisel gelişimine daha fazla ağırlık vererek onların kendilerini geliştirmenin yanında, yaptıkları işlere daha bağlı ve çözüm odaklı yaklaşmalarını sağlayacaktır. Çünkü alacakları eğitimler onların işlerine anlam yükleyip hayatlarında daha önemli yer tutacağı gibi, bu etkenin sonucu şirketinize olumlu geri dönüşler de bulunacaktır.

3. Bir diğer yol da fiziksel koşulların kusursuzlaştırılması çalışanlarınızın dikkatini ve motivasyonunu artıran bir etkendir. Çünkü günün büyük bölümünü geçirdiği çalışma ortamının en iyi şekilde dizayn edilmesi motivasyonun yoğunlaşmasını sağlar. Şirket içi kaynaşma ve arkadaşlık ortamının gelişmesi için belirli aralıklarda şirket yemeği,spor,sanat gibi alanlarda faaliyetler gerçekleştirmek çalışanlarınızın sosyal hayatına işi yerleştirmenin bir yoludur.

4. Büyük önem arz eden bir diğer nokta ise kararlara katılım fırsatı vererek onların fikirlerini sorarak, hem yaratıcı fikirler bularak çözüme ulaşmanın kolaylaşması, hem de çalışanların kendilerini önemli hissetmesini sağladığı gibi şirkette söz hakkına sahip olmak onlara bağlılık ve güven aşılayacaktır.

 5. En önemli olan etken çalışanlarınızla samimiyet kurarak onları anlamaktan geçiyor. Bunu başaran her yöneticinin olumlu geri dönüşler alacağı pek çok örnekle büyük şirketlerde görülmüştür.

Tüm bunların yanı sıra çalışanlarınızın da size yardımcı olup şirket içerisinde pozitif ve motivasyonu yüksek tutması sizi bir adım öne geçirecektir. Bunun yolu ise şirkette bunları gerçekleştirecek enerjik kendini geliştirmiş insan ilişkileri yüksek çalışma grubuna enerji vererek sinerji oluşturacak çalışanları bulmaktan geçiyor. Bu çalışanlara erişebilmek ve şirket bünyesinde yer almasını sağlamak için insan kaynakları departmanını büyük sorumluluklar bekliyor. Sizlere bu konuda yardımcı olup bu çalışanlara erişebilmenizi sağlamada yardımcı olacak ve avantajlar sağlayacak faktörlere sahip pek çok kurum bulunuyor, ancak AIESEC bu kurumlar arasında kendini birkaç adım öne çıkaracak bir etkiye sahip. Birçok şirkete sağladığı bu avantajı size sağlamak için yıllardır süregelen bir çalışma ve global bir oluşum içinde olan bu kurum, sizi öne geçirecek çalışanlara ulaşmak için bir adım uzakta sizleri bekliyor.

 

Share Article

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TOP
blank
Sayfa yükleniyor...