Kesinlike Hayatınıza Dahil Etmeniz Gereken 9 Durum
Hepimiz aynı havayı soluyoruz fakat Dünya’yı kendimize ve çevremize bir cehenneme doğru götürüyoruz. Bunların önüne geçmek için ilk önce hepimizin değişime kendisinden başlaması gerekiyor. Bu doğrultuda en önemli olan şey ise bunu gönüllü olarak yapmak.
1.Hayatını yaşa, başkalarının hayatına müdahale ihtiyacı duyma
Bir türlü alışamadık başkalarının hayatı adına karar verme hakkımız olmadığına. Birileri bizim hakkımızı ihlal etmediği kısacası hukuksal bir durum olmadığı sürece insanların fikirleri, tarzları yada istekleri bizim istediğimiz gibi olmadığında bunu “kendimiz düzeltmek” yerine bunları “görmezden gel” moduna geçmenin zamanı geldi.
2.Bilinçli bir insan olarak çevrene saygı göstermek
Günümüzde yere çöp atmak için kimsenin görmediği anları bekleyen birçok insan var. İnsanlar ne düşüneceği için değil yaşadığın çevreyi korumak için yere atmamaya alışman gerek. Bununla ilgili başka bir anlayışta “herkes yapıyor zaten.” Kendimize bu bahaneleri üretmekten vazgeçtiğimizde gönüllü olarak bunları yapmadığımızda iyiliğe ve Dünya’mızı kurtarmak için harekete geçmiş olacağız.
3.Bugünün sorunlarına odaklanmayıp geleceğe odaklanmak
İş bu noktaya geldiğinde çoğunluğu yöneticilerimize düşüyor, fakat onları harekete geçirmek bunu görmelerini sağlamak için bizim onlardan talep etmemiz gerekiyor. Hepimiz hayal kurarız gelecekte ne olacak teknoloji ne kadar ilerleyecek ama bunun için adım atamamız ya da birilerine bu adımı atması için harekete geçirmemiz gerekiyor. Hayal gücümüzün dışına çıkmamız gerekiyor.
4.Ön yargılarımızı bırakıp insanlara güvenle yaklaşarak
Araştırmalara göre özellikle ülkemizde birine olan güvende en son sıralardayız. Samimi olduğumuzu söylemekte ısrar etsek bile gerçekler yüzümüze çarpıyor. Güvensizlik gerilimi doğruyor ve bu gerilim hepimizin hayatını zorlaştırıyor. İnsanlarla ilişkilerimize güvenle başlayarak hayatımızı biraz daha kolaylaştırabiliriz.
5.Kendimizi tanıyarak kibirli olmamak
Bir şeyleri başarmaya başladığımızda ya da hiçbir şey başarmıyor olsak bile herkesin bizi kıskandığını ya da insanların bizi çekemediğini düşünüyoruz. İnsanlara yukarıdan bakıyoruz. Bu sizin gelişmenize ileri gitmenize engel oluyor. Kendinizi bu kötü değerlerden temizleyerek ilerleme yoluna girebilirsiniz.
6.Kanunları yaşam biçimine yerleştirmek
“Kimse görmüyorsa” diye yapılan şeyleri bir düşünün ve bunları hayatınızdan çıkarın. Yazılı ve yazılı olmayan kanunlar toplumun işleyişini sağlamak için hayati önemi sahip. Hepimizin güzel bir hayat sürebilmesi adaletin ve yaşamımızın devam edebilmesi için bunları özümseyerek yaşamamız gerekiyor.
7.Yayaların aracınızın haklarından aşağı kalmadığı bilincine ulaşarak
Tüm yasalar, cezalar iş buraya gelince geçersiz hale geliyor. Hepimiz gün içerisinde sadece kendi işimizi ve acelemizi düşünüyoruz. Sadece kendimizi düşünerek bu kaosun önüne geçmek imkânsız. Burada işin çoğu sürücülere düşüyor unutmayın “Hepimiz birer yayayız!”
8.Hükümdar değiliz, insanlarla gerilmeden iletişime geç!
Toplum olarak çok gerginiz! Etrafımızda en ufak bir sorun yaşadığımızda bunu çözmek için sesimizi yükseltiyor ya da kavga içine giriyoruz. Biraz daha sakin olmamız gerekiyor yeri geldiğinde karşı taraftan özür dileyebilecek olgunluğa ulaşmamız gerekiyor. En önemlisi bunları içinizden gelerek gönüllü yapmanız gerekiyor.
9.Kötü bir şeye önem vermeyip her zaman en iyiyi aramak
Herkes kolay yolla bir şeyleri değiştirmeyi övmeye başladı. Kitaplarda bile hiçbir sayfanın bilgi vermediği bilerek boşa zaman harcıyoruz. Her zaman güvende olduğumuz mevcut durumumuzu korumaya çalışıyoruz. Bunun yerine her zaman daha iyisini hedeflemeliyiz. Elimizdeki kaybetmek pahasına daha iyisi için çalışmalıyız.