fbpx

JCI Kültür ”Children of Peace” Projesi! Çocuk Hakları Webinar’ı

blank

Global partnerimiz JCI 18-40 yaş arasındaki genç aktif vatandaşların oluşturduğu kar amacı gütmeyen uluslararası 105 yıllık sivil toplum kuruluşu. JCI Kültür şubesi ise Türkiye’de 9 yıldır aktif bir şekilde sosyal sorumluluk projeleri üreten ve girişimciliği destekleyen bir şube. Konsept bir şube olarak varlığını hem Türkiye’de hem de dünyada kabul ettiren JCI Kültür girişimcilik ve sosyal sorumluluk adına birçok başarı gerçekleştirmeye, hayata geçirdiği projeler ile globalde ve Türkiye’de birçok ödüle layık görülmeye devam ediyor.

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında değerli partnerimiz ile bir araya geldiğimiz ”Children of Peace” projesini daha yakından tanıyalım!

blank

Şiirler Okunacak!

Nefret ve savaş öğrenilen bir gerçekliktir. Çocuklar zorbalığı yetişkinlerden öğrenir. JCI Kültür bu duruma dur demek ve aslında ortak bir dil konuştuğumuzu göstermek için ”Children of Peace” projesi ile dünyanın birçok yerinden çocukları bir araya getirip kocaman bir şiir oluşturdu.

İstanbul Kent Konseyi paydaşlığı ile başlatılan proje dijital platformlar aracılığıyla bizlerle buluşacak. Dünya barışını ve çeşitliliklerimizi vurgulayacak olan şiirleri sosyal medya araçları ve İBB TV üzerinden süreçleri takip edebileceğiz.

blank

Çocuklar İçin Anadilde Masallar

Bir çok gönüllü tarafından Children Of Peace projesi kapsamında çocuklar için masal seslendirmeleri yapıldı. 17 Masal, göçmen çocukların da dillerini kapsayacak şekilde Türkçe, Arapça, Ermenice, Rumca, Lazca, Zazaca, Kürtçe olarak Türkiye’de kullanılan dillerde çocuklar için seslendirildi. Böylelikle sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden 4. Nitelikli Eğitim, 10.Eşitsizliklerin Azaltılması, 16. Barış ve Adalet maddeleri kapsamında birçok eğitici masal çocuklarla buluşacak. İlgili masalların seslendirilmesi için birçok sivil toplum kuruluşu ve ünlü isimlerden destekler geldi! Seçilen masallar ayrıca işaret dilinde yayınlanacak. Masalların tamamına JCI Kültür Youtube sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Çocuk Hakları Webinar’ı

23 Nisan 2020 saat 19.00’da İngilizce olarak uluslararası göç hukuku, çocuk hakları ve çocuk işçiler üzerine ücretsiz YouTube üzerinden webinar düzenecek. Ayrıca ilgili program Türkçe simultane çeviri ile yayınlanacak.

Webinar’da AIESEC Türkiye Genel Başkanı Alihan Bolat, JCI Genel Sekreteri Kevin Hin, UNDP İyi Niyet Elçisi Mert Fırat ve İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi 112 ülkeye Türkiye’den çocuklar için barış çağrısında bulunulacak.

Egemenliğimizin 100. yılında partnerimiz ile birlikte böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyuyor, 23 Nisan 2020 tarihinde JCI Kültür Youtube hesabı üzerinden canlı yayınlanacak yayınımıza sizleri davet ediyoruz!

Share Article

You may also like

TOP
blank
Sayfa yükleniyor...