fbpx

Uluslararası Çalışanları Şirketinizle Bütünleştirmek İçin 3 Yol

  • Home
  • Kurumsal
  • Uluslararası Çalışanları Şirketinizle Bütünleştirmek İçin 3 Yol
blank

İşinizi global alanda genişletmek istiyorsunuz ve yurt dışından yeni stajyerler işe almaya karar verdiniz. Bu firma için iyi gözüküyor ve sizi yeniliklere açık tutuyor olsa da bunun için yeni çalışan alımından fazlası gerekiyor. Kurumun, stajyerlerin tam potansiyellerine erişmeleri için uluslararası çalışanlarını bütünleştirme yolunda adımlar atması gerekir. Bunun için çalışan çeşitliliğini hedeflemiş ve bu çalışanları iş gücüne katmış firmalar mevcut.

Şimdi firmalarda bu çeşitliliği dengede tutmak için birkaç yoldan bahsedeceğiz.

1. Koçluk

Eğitimler, takım içi öğretiler için destekleyici nitelikte olsa da koçluk sistemi daha derin ve karmaşık bir açıdan yaklaşarak takım liderinin ve her bir üyenin kişisel farkındalıklarını ve hareketlerinin yansımalarını görmelerine katkı sağlar. Bu yaklaşım da takım içinde alınan her adım ve kararda önyargıların kırılmasını destekler. Bunun sayesinde, işe alım konusunda bir bilince sahip olurlar ve kuruma uluslararası yeteneklerin kazandırılması sağlanmış olur. Bu yetenekler için potansiyellerini göstermelerini sağlayan, kendileri hakkında farkındalıklarını arttıran ve öğrendiklerini firmaya kazandıracak bir ortam oluşturur.

blank

2. Mentorluk programları ve Çalışma arkadaşları (Buddy)

Kuruluş içindeki danışmanlar, azınlıkta kalanların şirkete dahil olmalarında yardımcı olabilirler. Mentorlar diğer çalışanların işlerinde veya kariyerlerinde yönlendirmeler yapacak ve yardımcı olabilecek liderlerdir. Uluslarası yetenekleri mevcut çalışanlarla eşleştirmek, şirket kültürünü, işini ve şirketini ilk elden bir kaynaktan kolayca öğretir ve şirkete kolay bir şekilde uyum sağlamalarına yardımcı olur. Mentorluk programına benzer düşünülmesi gereken bir diğer sistem ise çalışma arkadaşı (buddy) sistemidir. İkisi arasındaki temel fark, çalışma arkadaşlarıyla eşlendiklerinde bir liderle değil de bir iş arkadaşıyla paylaşımda bulunurlar. Bu aynı zamanda şirket içinde uyumu kolaylaştırır.

blank

3. Kültür değişimi

Kurumlar daha kapsamlı olabilmek için kültür değişimlerine ihtiyaç duyuyorlar. Bu amaca ulaşmak için uluslararası stajyerleri şirkete katkıda bulunmaları için cesaretlendirecek bir ortam oluşturmaları gerekir. Buna ek olarak, kurumda yabancılarla ilişkilerde her zaman açık bir iletişim ön planda olmalıdır. Bu, uluslarası yeteneklerin en iyilerini kuruma çekmeye ön ayak olur ve destekler. Bütün süreç, şirkete entegre olmalarına yardımcı olur ve ayrıca bu kültürler şirketin her alanında kendini gösteriyor olur, sadece aşağı yukarı bir yöntemle değil, 360 derece bir değişim gerçekleşmelidir. Sonuç olarak, tüm bunlar uluslararası yeteneklerin sadece uyum sağladığı değil potansiyellerini geliştirdikleri demokratik, destekleyici ve adil bir ortamı temin eder.

blank

Bunlar uluslarası yetenekleri firmaya kazandıran 3 en iyi method. Eğer uluslararasılık alanında daha fazla çözüme ihtiyacınız varsa, buraya tıklayarak daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

https://www.aiesec.org.tr/kurumlar/uluslararasi-calisan-destegi/

Andrew Mathe

Share Article
TOP
blank
Sayfa yükleniyor...