fbpx

Kriz Zamanında AIESEC Global ile Genç Liderlik Webinarı

blank

AIESEC Global ve Adecco Grup İş Birliğiyle Genç Liderlik Webinarı

Kriz Zamanında Genç Liderlik Hareketini Taşımak

Zor zamanlar yaşadığımız bugünlerde yavaş yavaş normale döneceğimiz günlere yaklaşıyoruz.Umarız herkes evinde ve sağlıklıdır. Farsçada ‘Genç’ kelimesi hazine anlamını taşır. AIESEC Global ve global partnerimiz Adecco Grup tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen online seminerde kriz zamanında gençlikten ve liderlik hareketinin etkilerinden bahsedildi. AIESEC Global‘in mevcut dönem başkanı Alexandra Robinson ve önümüzdeki dönem göreve başlayacak olan başkanı Eva Dutary ‘nin katılımlarıyla yapılan seminerde farklı bakış açılarından kriz zamanındaki aksiyon adımları ve genç liderlik hareketinin faydaları ele alındı.

blank
AIESEC Türkiye Blog
Kriz zamanında Genç Liderlik Webinarı

AIESEC Hakkında

AIESEC, gençler için sosyal sorumluluk ve profesyonel staj imkanı sunan, şirketler ve sivil toplum kuruluşlarını farklı ülkelerdeki genç yetenekler ile buluşturan dünyanın en büyük gençlik organizasyonudur. AIESEC kurulduğu 1948 yılından beri, dünya çapında 1.000.000’dan fazla gence liderlik tecrübesi sunmuştur. AIESEC global, bağımsız, politik olmayan, kar amacı gütmeyen, tamamen genç bireyler tarafından yürütülen uluslararası bir organizasyondur.

blank
AIESEC Türkiye Blog
Kriz zamanında Genç Liderlik Webinarı

Adecco Grup Hakkında

Adecco Grup, insan kaynakları hizmetlerinde dünyanın önde gelen firmasıdır. 31.000’den fazla tam zamanlı çalışanı ve 70’e yakın ülkede 5.100’den fazla şubeden oluşan ağı ile her gün 100.000’in üzerinde müşterisine geniş kapsamlı bir hizmet sunuyor.

Vermiş oldukları hizmetler, işe alım, dönemsel/belirsiz süreli personel yönetimi, kariyer geçişlerini kolaylaştırma ve yetenek geliştirme gibi geniş bir alanı kapsamaktadır. Aynı zamanda danışmanlık ve dış kaynak kullanım hizmeti de vermekteler.

Adecco‘nun genel merkezi İsviçre’nin Zürih-Glattbrugg şehrindedir. Fortune Global listesinde ilk 500’ün içinde bulunmaktadır. Adecco Grup aynı zamanda SIX İsviçre Borsası listesindedir ve AIESEC‘in global partneridir.

blank
AIESEC Türkiye Blog
Kriz zamanında Genç Liderlik Webinarı

Alexandra Robinson’un Konuşmasından Önemli Kesitler

Robinson: Ben kültürler arası staj ve gönüllü deneyimler yoluyla gençlerde liderlik geliştirmeye odaklanmış, dünyanın en büyük gençlik önderliğindeki kuruluşu olan AIESEC ‘in Global Yönetim Kurulu Başkanıyım.

Geçtiğimiz yıl, bu görev dünya çapında ya AIESEC aracılığıyla kültürler arası değişim için yurt dışına giden ya da bu değişimleri kuruluşun üyesi olarak kolaylaştıran 110’dan fazla ülke ve bölgede 80.000’den fazla genci temsil etmek üzere seyahat etmek anlamına geliyordu.

Şimdilerde ise 26 yaşında bir pandemide küresel bir organizasyona liderlik ediyorum.

Küresel bir pandemi ile yaşamak nasıl bir duygu?

-Sanırım her birimiz için farklı farklı cevaplar var.

Küresel bir salgın yoluyla bir organizasyona liderlik etmek nasıl bir duygu?

-Bence günün her saati farklı bir duygu…

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, COVID-19’u 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana insanlığın karşılaştığı “en büyük sınav” olarak nitelendirdi.

AIESEC‘e 2012 yılında gönüllü üye olarak katıldım. Son sekiz yıldır, Birleşmiş Milletler’in aksine, AIESEC ‘in II. Dünya Savaşı’na nasıl doğrudan bir cevap olarak kurulduğunu öğrendim ve başkalarına da bunu anlattım benzer çatışmaları önleme tutkusuyla…

AIESEC insanlık tarihinde tam da bu an kuruldu. Bu salgın bizi AIESEC olmaktan alıkoymuyor, “Barış ve İnsan Kaynağı Potansiyelini En İyi Şekilde Kullanmak” çabası içinde olabileceğimiz her anda varız.

Yıllar boyunca üyelerimiz ve mezunlarımız tarafından bana anlatılan krizlerde AIESEC‘in hikayelerini düşündüğümde en büyük zorlukların dahi bugün yüzleşecek kadar güçlü olmamız gereken bir sorundan daha kesin zorlukları barındırdığını düşünmüyorum.

AIESEC’in son yirmi yılına göre, bugün bizler gerçek bir sınavın içindeyiz.

Polonya. 14 Mart 1980’de, Bir yolcu uçağı Varşova’ya inmeden kısa bir süre önce hayatta kalanlar olmadan düştü. Uçuşta, Polonya’da AIESEC‘in altı üyesi vardı ve bu insanlar internet öncesi günlerde küresel bir AIESEC konferansına katılırken, Polonya’nın düzenleyebileceği uluslararası borsaların tüm belgelerini yanlarında taşıyorlardı. Anında, kuruluştaki gönüllü Yerel Bölüm Başkanları, bir milli takım oluşturmak ve kuruluşu yürütmeye başlamak için adım atmak zorunda kaldılar.Bugün Polonya’da AIESEC devam ediyor.

Güney Afrika. Güney Afrika’da 50 yıla yakın kurumsallaşmış ırk ayrımcılığı olan dönemde, üniversite kampüsleri “siyah”, “beyaz”, “renkli” olarak ayrıldı. Güney Afrika’daki AIESEC, kuruluşundan bu yana, Apartheid sisteminin dış baskıları karşısında AIESEC değerlerinden ödün vermeyi reddeden “siyah”, “beyaz” ve “renkli” üniversite kampüslerinde faaliyet gösterdi. Bugün Güney Afrika’da AIESEC devam ediyor.

Birleşik Devletler. 1990’ların sonlarında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Dot-Com Bubble patlamasının ekonomik koşulları sonrasında, AIESEC milli takımı bir araya gelip kimin kalacağına ve takımı New York‘ta kimin terk edeceğine karar vermek zorunda kaldı. Önümüzdeki on yılda işletme iyileştikçe “karanlık çağlar” sona erecek denildi ve öyle de oldu. Bugün ABD’de AIESEC devam ediyor.

Nepal. 15 Nisan 2015’te yıkıcı bir deprem Nepal’i sarstı. Deprem sonrasında ülkedeki AIESEC gönüllülerine kendi ülkelerine dönmeleri için uçuş teklif edildi, ancak onlar ülkede kalmayı tercih etti. Bir dizi AIESEC gönüllü projesi “Nepal’i Yeniden İnşa Et” olarak adlandırıldı ve ülke yeniden ayağa kaldırıldı.Kuruluş depremden sonra Nepal’e eskisinden daha fazla gönüllüyü memnuniyetle kabul etti. Bugün Nepal’de AIESEC devam ediyor.

Bu olayların hiçbiri, karşılaştığımız küresel krizle karşılaştırılabilir değildir, ancak kendi zamanlarında aşılamaz görünüyordu. Yine de AIESEC devam etti.

Tamamen gençlerin ve neredeyse tamamen gönüllülerin görev yaptığı bir organizasyonu 72 yıldır aktif ve tutarlı kılan nedir?

-Son yirmi yılın AIESEC üyelerine sorun ve bunu kendi sözleriyle anlatmaya çalışacaklar, ancak bugün biz organizasyon olarak buna gençlik liderliği diyoruz.

Liderliğin temel çözüm olduğuna ve herkesin geliştirilebileceğine inanıyoruz.

AIESEC‘in kurulmasından sadece beş yıl sonra, 1953’te AIESEC’in yıllık Uluslararası Kongresi Almanya’nın Nurnberg kentinde düzenlendi. Uluslararası Kongrenin resmi raporu “AIESEC İyimserliği” üzerine bir makale içeriyor.

“Hepimizdeki muazzam gerginliğe rağmen AIESEC faaliyetlerinde durgunluk olmayacağını biliyoruz.”

Bir AIESECer‘ın gerçek potansiyeli yorulduklarında yapabilecekleri şeydir, “Sonuçta engeller çaba gerektirir”.

1948’de, ikinci dünya savaşından sonra, bir grup genç bir araya geldi, benzer çatışmaları önlemek için kültürler arası anlayışın gerekli olduğunu belirledi ve AIESEC’i kurdu.

2020’de de AIESEC devam edecek,

Kriz zamanında Genç Liderlik Webinarını Kaçıranlar İçin

Online seminerimize katılamadığınız için üzgün iseniz aşağıda sizler için bir sürprizimiz var.

Webinar kaydını işte buradan izleyebilirsiniz.

Yeni Webinar’a Davet

blank
AIESEC Türkiye Blog
Jeopolitik Şoklar için bir Araç Seti Webinarı

Global Partner IE Üniversitesi ile birlikte, COVID-19’un makro etkileri ve bugün dünyayı şekillendiren diğer faktörler ve nasıl daha iyi ortaya çıkabileceği hakkında bilgi edinebileceğiniz ‘Jeopolitik Şoklar için bir Araç Seti‘ web seminerine katılabilmeniz için kayıt linkini paylaşıyoruz.

14 Mayıs 2020 Perşembe günü saat 18:00 GMT +2’de IE Üniversitesi’nden Dr. Milo Jones ile verilecek webinara buradan hemen kaydolun.

Gelecekte benzer etkinlikler hakkında bilgi almak isterseniz, lütfen sosyal medyadan da bizi takip edin. AIESEC ve çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı ziyaret edin.

Adecco Grubun staj programlarına göz atmak isterseniz aşağıdaki hesaplara bakmayı unutmayın.

Facebook/Adecco Instagram/Adecco Twitter/Adecco

Sizleri gelecekteki etkinliklerimizde görmeyi umuyoruz!

Sevgilerle,

Share Article

You may also like

TOP
blank
Sayfa yükleniyor...